Grote storing bij hulpdiensten

De meldkamer van de regionale hulpdiensten is getroffen door een stroomstoring.

Het communicatiesysteem C2000 werkt niet meer en het Gemeenschappelijk Meldkamersysteem (GMS) ligt eruit, zo melden bronnen binnen de politie. Alarmnummer 112 werkt nog wel. Ook het nummer van de politie 0900 8844 kan gebeld worden.

Volgens een ingewijde zouden op de binnenplaats van het hoofdbureau van politie aan de Eindhovense Mathildelaan vier verbindingswagens klaar staan. Deze kunnen onafhankelijk van de meldkamer operereren.

Mocht de storing langer aanhouden, dan zullen deze verdeeld worden over de regio. Deze wagens kunnen dan de brandweer en andere hulpdiensten van informatie voorzien in het geval van brand of een andere calamiteit.

Ook de diverse brandweerkazernes in de regio zijn bemand. Daardoor wordt zo weinig mogelijk tijd verloren als er brand mocht uitbreken. De brandweer kan nog wel communiceren met het piepersysteem P2000.

Maar omdat C2000 eruit ligt kunnen de brandweermensen niet onderweg worden bijgepraat over de stand van zaken. Dat zouden ze met gsm’s kunnen doen, maar dat is voor brandweermensen hoogst ongebruikelijk, aldus de zegsman.

 

Plaats een reactie